Harm Mink

Harm is een geboren en getogen Ouderkerker. Hij werd in de oorlog (1943) geboren op het grachtje achter de Plus. In de winter, als het peil van de Amstel hoog was, stond het water bij hem in huis. Dan werden er dekplaten in huis gelegd, zodat ze droge voeten hielden. Nu woont hij in wijk Benningh.

Vrijheid
“Vrijheid is voor mij bijvoorbeeld dat je je niet laat beperken door de omstandigheden. Ik heb mijn ontwikkeling helemaal zelf uitgedokterd. Tegen de kinderen van nu zeg ik: pak je vrijheid! Wat je leuk vindt, dóe het alsjeblieft! Ook als je ouders het eigenlijk liever niet willen. Probeer ze te overtuigen van je keuze. Dus, pak je vrijheid – binnen de mogelijkheden…”

Oorlog
“Het is niet voor te stellen wat er zou gebeuren als er weer een oorlog zou komen. De wereld om ons heen is soms net een gekkenhuis. Kijk wat er gebeurt in Syrië. Als ik beelden zie van die kinderen die moeten vluchten…vreselijk! En die willen we hier dan niet opnemen. De mensen kunnen keihard zijn, ook hier in Nederland. Laten we die vluchtelingen eens wat ruimhartiger opnemen!”